ÇÖZÜMLERİMİZ

İşletmenizde gereken tüm otomasyon ve robotik uygulamalarda konusunda uzman kadromuzla yanınızdayız...
Size en uygun çözümü, bilgi, beceri ve tecrübemizle tasarlıyor ve uyguluyoruz.

Ücretsiz Keşif

Günümüzün rekabet koşulları, tüm işletmeleri verimli, sürdürülebilir ve düşük maliyetli üretim yöntemleri bulmaya zorlamaktadır. Bu sebeple, robotik otomasyon sistemleri yatırımcısına sağladığı avantajlar ile giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Biz, bu çözümleri en iyi şekilde sunabilmek için öncelikle müşterilerimizin sahasında ücretsiz keşif çalışmaları yapıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını net olarak belirliyor ve onlara yapabileceklerimiz konusunda bilgiler veriyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak en verimli ve en uygun maliyetli çözümü ortaya çıkaracak verileri topluyoruz. Keşif faaliyetleri bizim için bir projenin temel taşıdır. İyi bir sonuç almak için iyi bir başlangıç yapmak şarttır. Bu sebeple keşif çalışmalarına büyük önem gösteriyoruz. Her ihtiyacı proje başında belirlemenin, proje sürecinde yaşanabilecek aksamaların önüne geçmekte büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz.

Proje Planlama ve Yönetimi:

Anahtar teslimi projelerimiz; analizi, mekanik tasarımı, otomasyon bileşenlerinin entegrasyonunu (elektrik, pnömatik, hidrolik), kurulumu, danışmanlığı, eğitim hizmetlerini, bakım ve destek anlaşmalarını kapsar. Tek bir çatı altında tam çözüm ilkesi ile müşterilerimize sunmuş olduğumuz projeler; mekanik, robot ve otomasyon, ayrı ayrı sorumlu personelimiz tarafından proje yönetim disiplini ile yürütülür.

Firmamızın Proje Anlayışı:
Talebe göre en uygun işlemi seçerek, belirlenen kaliteyi en kısa sürede minimum yatırım maliyeti ile sonuçlandırırız.

Proje,
  • Bir probleme çözüm bulmaya yönelik araştırma,
  • Müşteri memnuniyetini ve kaliteyi gözönünde bulundururken olası riskleri yönetmek şartıyla,
  • Tanımlanmış bir kapsama uygun amaç ve hedefler doğrultusunda,
  • Bir planı başlatma, yönetme, kontrol etme ve sonuca bağlama sürecidir.
Bu anlayış doğrultusunda işin başından sonuna olan tüm süreçte müşteri ile firmamız çalışanları tek bir ekip olarak algılanır. Projenin başarısı ekibin sorumluğundadır.

Tasarım:

Tasarım, robot hücresinin tüm nesneleri için taslak geliştirme ve tamamını simülasyon ortamında sonuçlandırma aşamasıdır.Robotlu sistemin simülasyon aşamasında projenin detayına bağlı olarak RobCAD, KUKA.Sim vb. programları kullanmaktayız.
Robot hücresinin bileşenleri:
  • Tooling, Gripper (Robot eli),
  • Lineer kızak,
  • Robotun hortum paketi,
  • Robot hücresi güvenlik çevre çiti, bakım kapısı,
  • Fikstür, referanslama masası, döner tabla,
  • Ürün doldurma ve boşaltma kasaları,
  • Konveyörler (Rulolu, bant, zincir, vb.),
  • Kaynak fikstürü,
  • Destacker,
  • Pres hattı sac besleme tablaları,
  • Robot sehpası,
Yukarıdaki bileşenler, çeşitli kriterleri gözeterek tasarım aşamasında imalat öncesi en uygun halini alır, bu kriterler:
  • Seri üretim için tüketici ihtiyaç ve problemlerine yönelik,
  • İşlevsellik,
  • Ergonomi,
  • Malzeme bilgisi,
  • Üretim yöntemleri ve olanaklarıdır.

Keşif çalışmalarıyla beraber tanımlanan ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap verecek robotik hücreyi oluşturmak için sistemin ihtiyacı olan elektrik ve mekanik ekipmanları belirliyoruz. Projelendirme faaliyetlerinin bu bölümü belirlenen ekipmanların tasarlanmasını kapsıyor.

Robot eli tasarımı, bir robotlu otomasyon sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlayacak en önemli unsurdur. Esnek, ergonomik, dayanıklı, bakımı kolay ve yapılacak uygulamaya özel robotik eller tasarlıyoruz. Biz bu aşamada yaptığımız tasarımları müşterilerimizle paylaşarak onların fikir ve görüşlerini alıyoruz. Müşterilerimizin, kendi ürünlerini en iyi bilen ve tasarımdaki eksiklikleri en iyi görecek kişiler olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple tasarımın her aşamasında müşterilerimizin bizi yönlendirmesine değer veriyoruz. Bunun yanı sıra sistem için gereken diğer mekanik ekipmanları (konveyör, fikstür vb.) belirliyoruz. Tüm mekanik aksamı, birbiri ile uyum içinde çalışabilecek şekilde tasarlıyoruz,

Elektrik tasarım aşamasında sistemin ihtiyacı olan tüm elektrik ekipmanları (Elektrik Panosu, PLC, HMI, sensörler, kamera vb.) belirliyoruz. Sistemin ihtiyacı olan elektrik altyapısını tasarlıyoruz. Elektrik alt yapısının arıza bulmayı kolaylaştıracak şekilde tasarlanması gerekmektedir. Bu bölümde yapılacak olan hata tüm otomasyonu, dolayısıyla üretimin verimliliğini ve sürekliliğini etkileyecektir. Bu sebeple, elektrik tasarım faaliyetlerini sistemin ihtiyaçlarını gözeterek hassasiyetle yürütüyoruz.

Son olarak tasarımı yapılan elektrik ve mekanik ekipmanlarımız ile robotik hücre tasarımını oluşturuyoruz. Yerleşim planının doğru olarak yapılması robotik hücrenin verimliliğini direkt olarak etkiler. Bu sebeple yerleşim planını hazırlarken verimliliği esas alıyoruz. Hazırlanan sistem planında müşterilerimiz sahalarına kurulacak olan sistemi robotundan, kablo tavasına kadar en ince ayrıntısı ile görüyor ve düzeltilmesini istedikleri kısımları bizimle paylaşıyorlar. Böylece müşterilerimizle birlikte, rahatlıkla çalışabilecekleri sistemler tasarlamış oluyoruz.

Simülasyon çalışmaları her robotik otomasyon projesinin başarılı bir şekilde devreye alınması için yapılmalıdır. Quap Mühendislik olarak projelendirme faaliyetlerinin başından sonuna kadar eş zamanlı olarak simülasyon faaliyetleri yürütüyoruz.

Robotik sektöründe; erişim mesafesi, kaldırma kapasitesi, eksen sayısı ve kullanım amacına göre farklı özellikte birçok endüstriyel robot tipi bulunmaktadır. En uygun maliyetle en kaliteli hizmeti sunabilmek için bu robotların, müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve yapılacak olan uygulamaya göre seçilmesi gerekmektedir. Bu sebeple, simülasyon programları kullanarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun onlara gereksiz masraf yaptırmayacak şekilde robot seçimi yapıyoruz.

Bunun yanında, proje yerleşim planının verimliliği göz önünde bulundurarak hazırlanması gerekmektedir. Quap Mühendislik olarak proje yerleşim planını simülasyon programları ile test ederek almış olduğunuz robotun en verimli şekilde çalışmasını sağlıyoruz.

Tasarım faaliyetleri sürecinde simülasyon programlarını sürekli olarak kullanarak yapılan tasarımın robot için mekanik açıdan bir sorun yaratıp yaratmadığını test ediyoruz. Bu sayede devreye alma sırasında yaşanabilecek sorunları önceden görerek vakit kaybının önüne geçiyoruz.

Diğer yandan, simülasyon programları kullanarak robotlarımızı off-line olarak programlıyoruz. On-line programlama aşamasında yaşanan zaman kaybını büyük oranda düşürüyoruz.

Robot yatırımcıları, üretimde verimliliği arttırmak ve zamandan tasarruf etmek için bu sistemlere ilgi duyuyorlar. Bunu bildiğimiz için devreye alma sırasında yaşanacak tüm zaman kayıplarını devreye alma aşamasından önce ortadan kaldırıyoruz.

Planlanan üretim sistemleri içinde düşük çevrim zamanı ve yüksek esnekliği aynı oranda buluşturmak için simülasyon çalışmaları vazgeçilmezdir. Bunun için yatırımların satınalma ve devreye alma kararları verilmeden önce sistemin tüm yönleri ile kendini kanıtlamış olması gerekir.

Yeni üretim sistemleri veya revizyonlarda, yatırımın optimum geri dönüşüm kazancı için; Robotlar ve otomasyon ekipmanlarının maksimum verimlilik ve üretkenlik fonksiyonlarını yerine getirdiğinden emin olunması gerekir.

RobCAD bu yeteneğini geliştirmeyi sağlayan bir workcell simülasyon aracıdır. Robot uygulamasını geliştirme, optimize ve off-line robot programı gerçekleştirmeye imkan tanır.

Ölçeklenebilir bir çözüm olarak, tüm temel teknolojileri, spot kaynağı, ark kaynağı, lazer ve su jeti kesim, delme, perçinleme ve boya operasyonları için uygulanabilinir.

Off-line programlamanın müşterilere sağladığı avantajlar:

  • Yerinde manuel (online) programlama süresi azalır,
  • Yeni ürünler ve varyantlar için robot programların hazırlanması üretime paralel olarak gerçekleştirilir ve ürün değişiminde üretim kesintisi azaltılır,
  • Kompleks robot yörüngelerin oluşturulması (örneğin manuelde son derece zaman alıcı olan: dar alanlarda kaynak, çapak alma, taşlama, polisaj, freze uygulamaları vb).

Müşterilerimizin, kendilerine gönderilen sistem tasarımını onaylamalarının ardından projenin imalat ayağına geçilir. İmalat, en az tasarım aşaması kadar önemlidir. Bu sebeple konusunda uzman imalat partnerlerimiz ile sizlere hizmet veriyoruz.

Geniş makina parkımızla kendi bünyemizde projenin bütün bileşenlerini imal edebiliyoruz.

  • Üniversal freze ve tornalar
  • CNC Dikey İşleme merkezli
  • 500*750*500
  • 750*1500*500
  • 6000*2000*1000
  • CNC 6 eksen
  • Tel erozyon
  • Portatif Leica Lazer tracker

Programlama Hizmetlerimiz:

  • Endüstriyel Robotlar için Offline ve Online programlama (KUKA, ABB, fanuc, Yaskawa),
  • Otomasyon sistemleri için görsel arayüzü, kontrol ve kullanım için yazılım geliştirme (SCADA),
  • Standard yazılım paketlerinin entegrasyonu ve adaptasyonu (WinCC, Step 7, CX-One, Simotion SCOUT),
  • Üretim analiz programları ve makina performans izleme yazılımları,
  • Proses kontrol ile bilgi işlem sistemlerinin veri alışverişlerinin düzenlenmesi,
  • Robot programlarının otomatik arşivlenmesi için yazılım uygulanması (server-backup),
  • Özel yazılımlar sayesinde, otomatik CAD/CAM datalarından robot yörüngeleri oluşturabiliyoruz (freze (milling), trimleme, vb. uygulamalarında),

QUAP Mühendislik programlama ve devreye alma hizmetleri olarak, üretiminizi her an ve her yerde destekleyerek, proses optimizasyonu sağlayan çalışmalarla, bakım ve arıza giderme yönetiminin yanısıra, müşteriye özel program güncelleme ve farklı bir amaç için yeniden programlama ve donatım çalışmaları da yapmaktayız.

Tasarım, analiz ve fizibiliteler entegrasyon öncesi ne kadar iyi yapılırsa entegrasyon süresi ve yeni sisteme adaptasyon o kadar iyi ve kısa sürede olur. Kurulum sonrasında kullanıcıların sisteme müdahelelerinin kolaylığı açısından ihtiyaca uygun olan kullanıcı arayüzleri geliştirilir.

Yapılan analiz ve fizibilite çalışmlarında üretim adetleri, kapasite, hedefler, sorunlu noktalar ve ihtiyaçlar tespit edilir. Bu tespitlere dayalı olarak tasarımlar gerçekleştirilir. Son kullanıcı ile paylaşılır ve tasarımın son hali belirlenir. Kurulum için gerekli malzeme ve ürün tedarik süreci başlatılır. Daha sonra üretimin uygun olduğu dönemde kurulum gerçekleştirilir. Seri üretime başlanır. Kullanıcılara sistemi en verimli şekilde kullanabilmeleri için gerekli olan eğitim ve dokümantasyon sağlanır.

Kurulum sürecinde imalatı bitmiş ürünler montajı yapılacak bölgeye uygun taşıma yöntemleri ile titizlikle taşınır. Saha kurulumunu gerçekleştirecek olan yetkin personelimiz yapılan planlamaya uygun olarak, sırası ile mekanik, elektrik montaj ve kurulum etaplarını gerçekleştirir.

Mümkün olduğunca basit uygulamalar yapmaya gayret edilmelidir. Sistemler ne kadar karmaşık olur ise o kadar hata yapmaya, arıza oluşturmaya açık olacaktır.Malzeme, üretim ve montaj kalitesi de hem devreye alma sırasında hem de uzun süreli işletimde önemli olan diğer kriterlerdir.

Robot proseslerinde ilgili bölgenin tüm ekipmanları dahil tasarlanması gerektiğinden, entegratörün tüm süreçlere hakim olması şarttır. Tecrübeler süreci çok yakından etkileyecektir.

Tasarım, projelendirme, üretim, montaj, otomasyon ve devreye alma çalışmalarına kadar tüm süreçlere hakim olunması gerekmektedir.

Otomasyon projelerinde başarı, müşteri için doğru çözüm üreten, deneyimli ve alanında uzmanlaşmış bir ekip ile çalışmaktan geçer. Deneyim; hızlı ve sorunsuz devreye alma, prosesin hızına ve gereklerine doğru tepki verebilecek kontrol elemanları ve ekipman seçimi, devreye almadan sonra oluşacak problemlere hızlı cevaplar üretebilme, arızayı bulmaya kolaylık sağlayacak gerçekçi alarmlar tanımlamak anlamına gelmektedir...

Tasarlanan uygulamaları ilk devreye alma, mantık yapılandırması ve hareket kabiliyetini kazandırmak uzmanlara bırakılması gereken önemli bir adımdır.

Robot ve Otomasyon uygulamalarında çok uluslu şirketlerle birlikte Proje Devreye Alma deneyimleri, KUKA, ABB Robotları konusunda Programcılık, Teknik Destek ve Eğitim Hizmetleri, ayrıca her türlü PLC uygulamaları ile hizmetinizdeyiz.